Paljude inimeste jaoks on see aastaaeg rõõmus ja pidulik sündmus

Paljude inimeste jaoks on see aastaaeg rõõmus ja pidulik sündmus

See võib mõnikord olla ebamugav või isegi piinlik, kuid vanemad ei peaks muretsema, kui laps on terve ja tal pole muid sümptomeid. Drooling võib olla põhjustatud hammaste tulekust, näljast, teatud toiduainetest või normaalsest füüsilisest arengust.

Kui lapsel ilmnevad koos süljega ka muud sümptomid, peavad vanemad pöörduma arsti poole. Mõned seisundid, nagu happe refluks, ei vaja kiiret ravi, samas kui teised, nagu mürgistused ja allaneelatud esemed, nõuavad kohest ravi.

Taas on käes see aeg aastast – pühad on kohe käes! Paljude inimeste jaoks on see aastaaeg rõõmus ja pidulik sündmus. Kuid teiste jaoks võivad pühad olla stressirohke ja raske aeg.

Peamised äravõtmised:

  • Ehkki te ei pruugi puhkusestressi ja ärevust täielikult vältida, saate teha mõningaid asju, et hallata liigset ülekoormust.
  • Pühadehooaja stressi vähendamiseks tehke kindlasti ette plaane, leidke enda jaoks aega, seadke vajaduse korral piirid ja pange tähele pisiasju.
  • Ärge tundke, et peate seda kõike tegema või et kõik peab minema ideaalselt. Ärge unustage ka oma vajadusi ja soove prioriteediks seada.

Suurte peresöökide valmistamise, mitme sündmuse ja ajakava kooskõlastamise, kingituste valimise ja ostmise, kodu kaunistamise ja palju muu vahel võib ühele inimesele üksi hakkama saada palju pühi.

Ehkki te ei pruugi puhkusestressi ja ärevust täielikult vältida, saate teha mõningaid asju, et hallata liigset ülekoormust. Pühadehooajale lähenedes on siin mõned asjad, mida teha ja mida ei saa teha, mis aitavad teil stressi maandada.

1. Planeerige ette

Üks parimaid asju, mida saate puhkusestressi vähendamiseks teha, on planeerimine. See võib tähendada nimekirja koostamist inimestest, kellele on vaja kingitusi osta ja mida soovite saada, pühadesündmuste kalendrisse kandmist mitu nädalat ette või stressivaba menüü koostamist perepuhkuse õhtusöögiks. Samuti võite alustada müügi- ja pakkumiste otsimist enne tähtaega, et saaksite vajalikele esemetele parimad hinnad. Kui võtate planeerimiseks aega, saate aidata vähendada pühadehooaja stressi ja nautida aega oma lähedastega.

2. Ära püüa seda kõike teha

Pühad on aeg, mil võib tekkida soov anda endast kõik oma lähedaste heaks. Kuigi see võib olla lõbus, võib see olla ka üle jõu käiv. Kui proovite seda kõike teha, võib see põhjustada stressi ja läbipõlemist, mistõttu on oluline tõmbuda tagasi selle juurde, mis on realistlik.

Valige mõned asjad, mis on teie jaoks kõige olulisemad, ja keskenduge neile. Näiteks piirake ürituste arvu, mida teie pere otsustab korraldada või kus osaleda. Võite mõelda ka sellele, kuidas pühade ettevalmistamise ülesandeid delegeerida, nt panna abikaasale pühadeeine eest vastutama, samal ajal kui teie lastele kingitusi korraldate, või isegi paluda oma sugulastel tuua roog jagamiseks, et teie taldrikule jääks vähem toiduvalmistamist. Saate puhkust rohkem nautida, kui te ei püüa kõike teha.

3. Tee endale aega ja ruumi

Võib-olla keskendute sel aastaajal palju rohkem teistele inimestele. Kuigi on tore teha asju teiste heaks, proovige iga päev eraldada veidi aega lõõgastumiseks ja keskenduda enda eest hoolitsemisele. Ükskõik, kas teete pika jalutuskäigu, loed oma lemmikraamatut või veedate aega lähedastega, võtke kindlasti aega enda jaoks. Nende sammudega saate muuta pühadehooaja veidi nauditavamaks.

4. Ära püüdle täiuslikkuse poole

Meedial ja popkultuuril on võimalus luua pühadehooajast maagiline, ehkki ebareaalne pilt. Püüdke mitte lasta sellel ideaalsel visioonil täiuslikust pühadeajast tekitada teile ebarealistlikke ootusi ega tekitada tunnet, et asjad peavad minema ideaalselt.

Selle asemel keskenduge oma lähedastega sisukate mälestuste loomisele ja hooaja lihtsate naudingute nautimisele. Leppige sellega, et asjad ei pruugi sujuda ideaalselt või täpselt plaanipäraselt, ja hinda selle asemel aega oma lähedastega. See aitab teil luua püsivaid mälestusi, selle asemel, et pingutada, et kõik oleks täiuslik.

5. Kas seadke piirid

Piiride seadmine võib olla suurepärane viis puhkuse stressi ja ärevuse maandamiseks. Olgu selleks kingituste jaoks eelarve määramine, teatud sündmustest äraütlemine või meelega enda jaoks aja võtmine – piiride seadmine aitab teil stressi maandada ja pühadehooaega nautida. Võite avastada, et teie piirid valmistavad teistele pettumuse, kuid need on oluline samm, et vältida ülekoormust ja stressi ning selle asemel rahulikku ja nauditavat pühadehooaega.

6. Ära unusta omaenda vajadusi ja soove

Pühadehooaeg on aeg, mil pühendame palju vaimset ruumi ja energiat teiste inimeste soovidele ja vajadustele. Muretseme selle pärast, milliseid kingitusi osta, kas läheme pere või sõpradega kohtuma ja kuidas muuta hooaeg eriliseks nende jaoks, kellest hoolime. Lihtne on sattuda saginasse ja unustada prioriteedid.

Ärge unustage kaaluda oma vajadusi ja soove – võib-olla soovib teie tädi Linda tõesti teid ja teie lapsi jõululaupäeval näha, kuid teie eelistaksite veeta rahulikku õhtut kodus. Teil on lubatud koju jäädes seada prioriteediks, mida soovite, isegi kui see muudab teie sugulased õnnetuks või pettunud.

7. Hinda pisiasju

Pühadehooaeg võib olla tõeliselt maagiline aastaaeg. Selle asemel, et stressata selle üle, mis ei läinud ideaalselt, otsustage hinnata pisiasju. Olgu selleks siis pere ja sõpradega aja veetmine, pidulike kaunistuste ja tulede nautimine, laste pikemaks ajaks koju saamine või lihtsalt hetk mõtisklemiseks möödunud aastale – pühadehooaeg on eriline aeg, et väärtustada asju, mis kõige tähtsam. Püüdke oma puhkusekogemuse hindamisel harjutada tähelepanelikkust ja tänulikkust.

Halloween on aastaaeg, mil inimesed saavad lasta oma kujutlusvõimel lennata. Paljude inimeste jaoks tähendab see, et on aeg vaadata hirmufilme ja nautida hirmutamist.

Peamised äravõtmised:

  • Hirm on inimese loomulik emotsioon, mis aitab meil ellu jääda. Hirm võib olla kasulik hoiatussignaal, kuid see võib olla ka valdav ja halvav.
  • Mõned inimesed naudivad põnevust otsivaid tegevusi, mis tõukavad nad oma mugavustsoonist välja – näiteks langevarjuhüpped või uute oskuste õppimine –, samas kui teised võivad avastada, et need tegevused saadavad nad ärevuse spiraali.
  • Hirm võib meid mõjutada positiivselt – näiteks aidates meil vabaneda pingetest või tunda end tegutsemiseks valmis – või negatiivsemal moel – näiteks vaevlema ärevusega või nõrgestades meie immuunsüsteemi.

Olenemata sellest, kas olete hirmufilmide fänn või mitte, ei saa eitada, et need on Halloweeni hooaja suur osa. Paljude inimeste jaoks on õudusfilmi vaatamine ideaalne viis Halloweeni vaimu saamiseks. Midagi on hirmus, mis muudab puhkuse lõbusamaks.

Hirm on inimese loomulik emotsioon, mis aitab meil ellu jääda. See on tunne, mida tunneme, kui oleme ohus või kui midagi halba on juhtumas. Hirm võib olla kasulik hoiatussignaal, kuid see võib olla ka valdav ja halvav.

Selles artiklis anname ülevaate sellest, miks inimestele meeldib hirmu tunda ja kuidas hirm mõjutab keha ja vaimu.

Millised on erinevad hirmu liigid?

On mõned erinevat tüüpi hirmud, mis mõjutavad meid erineval viisil.

Realistlik hirm põhineb reaalsel ja olemasoleval ohul, nagu näiteks hirm eksamil läbi kukkuda või tormist läbi sõites autoõnnetusse sattuda.

Ebareaalne hirm põhineb tajutud ohul, mida ei ole või mis on väga ebatõenäoline, nagu hirm, et kummitus ründab sind une ajal või hirm, et kõik su sõbrad sulle salaja ei meeldi.

Esmane hirm on põhiline, instinktiivne hirm, mis on meie ajusse juurdunud, nagu hirm kõrguse või ämblike ees. Õudusfilmid ja kummitavad majad röövivad sageli meie ürgseid hirme!

Krooniline hirm on pikaajaline hirm või stressor, mis võib kahjustada meie tervist. See hõlmab selliseid olukordi nagu ärevushäired, stressirohked olukorrad töökohal ja väärkohtlemine.

Miks me naudime hirmutamist?

Pole saladus, et paljud inimesed naudivad Halloweeni ajal head hirmu. Paljud inimesed naudivad tavaliselt hirmufilmide vaatamist, kummituslikes majades käimist ja õudseid kummituslugusid. Isegi väljaspool Halloweeni naudivad paljud inimesed selliseid tegevusi nagu rullnokad, langevarjuhüpped ja muud.

Miks me naudime neid tegevusi, mis sihilikult hirmu tekitavad? Üks põhjus võib olla see, et hirm on võimas emotsioon, mis võib olla virgutav. Kui me kardame, kiireneb meie pulss ja me saame adrenaliinilaksu. See võib muuta meid elavamaks ja ujutab keha üle põnevusega.

Teine põhjus võib olla see, et oma hirmudega silmitsi seismine võib aidata meil oma elu paremini kontrollida. Kui puutume pidevalt kokku asjadega, mis meid hirmutavad, võime nende suhtes tundlikkuse kaotada ja neil pole enam sama mõju. See võib aidata meil tunda, et saame hakkama kõigega, mis meie teele ette tuleb.

Kuidas hirm keha mõjutab?

Hirm on võimas emotsioon, millel võib olla meie kehale märkimisväärne mõju. Kui me kardame, läheb meie keha sümpaatilise närvisüsteemi aktiveerimise kaudu võitle-või-põgene-režiimile. See põhjustab stressihormoonide, nagu adrenaliin ja kortisool, vabanemist.

Need hormoonid võivad põhjustada füüsilisi reaktsioone, sealhulgas kiirenenud südame löögisagedust, kiiret hingamist, vererõhku ja veresuhkru taset. See annab meile energiat, mida vajame ohuga võitlemiseks või ohu eest põgenemiseks.

Kortisool pärsib ka immuunsüsteemi, mis muudab meid nakkustele ja haigustele vastuvõtlikumaks. See kehtib eriti kroonilise hirmu ja stressi või pikka aega kestva hirmu kohta. Kui oleme pidevas stressis, on meie keha kõrge ärkveloleku seisund ja kortisooli tase on pidevalt tõusnud. See võib viia immuunsüsteemi nõrgenemiseni ja haigestumisriski suurenemiseni.

Kuigi hirm võib mõnikord olla negatiivne, võib sellel olla ka positiivne mõju kehale. Kas olete kunagi tundnud, et teie keha on häiriv tunne, kui olete hiljem teadlikumal tasandil aru saanud, et midagi on valesti? Hirm võib aidata meil vältida ohtlikke olukordi või teada, kui midagi läheb halvasti.

Lisateabe saamiseks külastage https://animale-me-gummies-official.top .

Contents


Posted

in

by

Tags: