Nu postați niciodată lucruri care au conținut sexual privat (sexting)

Nu postați niciodată lucruri care au conținut sexual privat (sexting)

Aceasta este o statistică îngrijorătoare, așa că haideți să analizăm hărțuirea cibernetică și cum să ne ajutăm copiii să-l evite.

Cum să vă protejați copilul de hărțuirea cibernetică

Hărțuirea cibernetică include trimiterea, postarea sau distribuirea de conținut negativ, dăunător, fals sau răutăcios despre altcineva. Cercetările arată că copiii și adolescenții care au prietenii puternice și sănătoase, interacțiuni pozitive cu colegii de clasă și relații bune cu profesorii sunt mai puțin susceptibili de a fi hărțuiți. Încurajează-ți copilul să se înconjoare de oameni buni și pozitivi.

O altă modalitate de a-ți proteja copilul de bătăușii online este să știi unde se întâmplă. Hărțuirea cibernetică se poate întâmpla pe:

  • Rețele sociale precum Facebook, Snapchat, Instagram și TikTok.
  • Aplicații de mesagerie sau texte.
  • Mesagerie instantanee sau mesaje directe.
  • Forumuri online, camere de chat sau panouri de mesaje.
  • E-mail.
  • Jocuri online.

De asemenea, putem evita hărțuirea cibernetică, fiind deștepți în privința tehnologiei:

Nu lăsa niciodată copilul să accepte cereri de prietenie sau să se conecteze cu persoane pe care nu le cunoaște.

Nu vă alăturați oricărei platforme de socializare și evitați site-urile cu securitate slabă.

Învață-ți copilul că orice ar posta va rămâne online pentru totdeauna.

Presupuneți că nimic nu este privat și postați doar ceea ce nu vă deranjează să vadă toată lumea.

Păstrați-vă conturile private și protejate cu parolă.

Blocați oamenii care sunt nepotriviți.

Nu răspundeți la niciun tip de hărțuire cibernetică.

Nu postați imagini sau mesaje care încearcă în mod deliberat să-i enerveze, să jignească sau să-i jeneze pe alții.

Nu postați niciodată lucruri care au conținut sexual privat (sexting).

Cum să vorbești cu copilul tău pentru ca el sau ea să nu devină un agresor cibernetic

Acum să luăm în considerare cealaltă parte a hărțuirii cibernetice. Dacă copilul tău este bătăușul, acceptă-l cu calm și tratează-l direct. Hărțuirea cibernetică este o formă de violență. Are provocări unice, deoarece poate fi:

Persistent. Dispozitivele electronice oferă comunicare 24 de ore din 24, așa că este foarte greu să obțineți o pauză de a fi agresat.

Permanent. Majoritatea informațiilor electronice sunt permanent online, iar postările negative pot dăuna victimei și agresorului la admiterea la facultate sau la locuri de muncă.

Ascuns. Hărțuirea cibernetică poate fi greu de observat de către părinți, tutori sau profesori, deoarece poate fi făcută în liniște.

Copiii și adolescenții care simt căldură și sprijin din partea părinților lor sunt mai puțin probabil să dezvolte probleme grave, cum ar fi hărțuirea altora. Învățați-vă copiii de la o vârstă fragedă că violența este inacceptabilă folosind o disciplină fără violență acasă.

Vorbeste cu copilul tau:

Învață-ți copilul că violența este inacceptabilă. Citiți împreună cărți potrivite vârstei despre rezolvarea conflictelor.

Spuneți-le că aveți așteptări clare pentru comportamentul lor.

Spune-i copilului tău că ar trebui să-ți vorbească despre orice problemă înainte de a fi tentat să-i trateze urât pe ceilalți.

Întrebați-vă copilul ce face online, cu cine este și unde se duce.

Discutați despre cum le verificați telefoanele mobile sau tabletele și, dacă se implică în agresiune, își pierd privilegiul de a folosi dispozitivul.

Asigurați-vă că înțeleg acest lucru, deoarece hărțuirea cibernetică este violență. Există legi în fiecare stat pentru a-i proteja pe cei care sunt hărțuiți.

Ce să faci dacă copilul tău este deja un agresor online

Este o parte normală a creșterii ca copiii să își dezvolte independența prin testarea regulilor. Ocazional lipsă de judecată sau ceartă cu un egal NU este hărțuire. Există motive de îngrijorare numai dacă un copil prezintă un model repetat de a provoca rău sau stres altora.

Iată ce trebuie să faceți:

Accepta aceasta. Nu ignora problema, dar acceptă că copilul tău îi rănește pe alții.

Fii calm. Nu țipați, nu faceți de rușine sau ridiculizați copilul pentru că acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile.

Continua sa vorbesti. Întrebați-vă copilul ce l-a determinat să se manifeste. Poate că încearcă să rănească un coleg pentru că au fost răniți mai întâi. Copiii ar trebui să știe că pot vorbi despre problemele lor cu tine.

Opriți hărțuirea. Asigurați-vă că bullying-ul încetează imediat. Nimeni nu ar trebui să fie victima agresiunii.

Ajungeți în miezul problemei. Aflați de ce copilul dumneavoastră se comportă astfel. Au fost răniți? Au nevoie de mai multă monitorizare din partea dvs.? Sunt stresați?

Investiga. Aflați ce s-a întâmplat, unde și de cât timp copilul dumneavoastră a agresat o altă persoană.

Învață compasiunea. Gândiți-vă la un exemplu care v-ar răni copilul dacă ar fi agresat. Toată lumea are declanșatoare sau puncte slabe care pot fi vizate. Dacă copilul tău poate vedea cum s-ar simți să fie hărțuit, el poate învăța empatia pentru ceilalți.

Monitorizați viața online a copilului dvs. Folosiți controlul parental sau aplicațiile pentru a-și urmări telefonul sau tableta. Verifică-le aleatoriu dispozitivele pentru a vedea ce fac, până când se maturizează și iau decizii bune.

Conectați-vă cu ceilalți. Discutați cu alți părinți sau tutori despre hărțuire pentru a vă asigura că toți copiii știu că hărțuirea nu este niciodată tolerată.

Rămâneți la curent. Aflați ce site-uri de socializare folosesc copiii, deoarece unele sunt nepotrivite pentru copii. Căutați resurse online, cu medicul pediatru și prin departamentul de îndrumare al copilului dvs. de la școală.

Realizați că hărțuirea cibernetică este o problemă cu care se pot confrunta copiii noștri. Folosiți sfaturile și resursele pentru părinți menționate aici pentru a vă proteja copilul împotriva hărțuirii cibernetice sau pentru a evita ca acesta să-i hărțuiască pe alții. Dacă noi, ca părinți, dăm efort consecvent, îi ajută pe copiii noștri să evite agresiunea cibernetică!

Cantarele biometrice masoara greutatea si proportiile de grasime corporala si muschi. Aceste dispozitive permit oamenilor să-și estimeze rapid greutatea și compoziția corporală acasă. Deși instrumentele nu înlocuiesc sfaturile profesioniștilor din domeniul sănătății, ele pot oferi oamenilor informații utile cu privire la greutate, grăsimea corporală și masa musculară slabă.

Recomandări cheie:

  • Cântarele biometrice oferă o evaluare rapidă a greutății, a procentului de grăsime corporală și a altor factori importanți de sănătate.
  • Aceste instrumente funcționează trimițând un curent electric mic prin picioare și măsurând cât de repede trece curentul prin țesuturile corpului.
  • Factorii precum sexul, etnia, obezitatea, postura și nivelul de hidratare pot afecta acuratețea citirilor.

Cum funcționează cântarele biometrice

Cântarele biometrice sunt ușor de utilizat acasă. Ele funcționează cu senzori care se activează atunci când pășești pe cântar. Folosind o metodă non-invazivă numită analiză a impedanței bioelectrice (BIA) sau a impedanței bioelectrice (BEI), un curent electric slab circulă prin picioare, picioare și pelvis. Senzorii scalei măsoară impedanța sau rezistența curentului care trece prin corp.

Scala evaluează apoi grăsimea corporală și masa fără grăsimi (FFM) pe baza cât de repede trece curentul prin țesuturile corpului. FFM include oase, țesuturi conjunctive, organe vitale și apă. Cele mai mici valori ale impedanței sunt utilizate pentru a calcula apa totală din corp, care determină FFM.

Grăsimea conține mai puțină apă decât mușchii, ceea ce o face mai rezistentă la sarcinile electrice. Acest lucru duce la valori mai mari ale impedanței și calcule ulterioare ale procentelor mai mari de grăsime corporală (BFP).

Cântarele biometrice folosesc o formulă matematică care combină valoarea impedanței cu date despre vârsta, sexul și înălțimea unei persoane. Oamenii introduc aceste informații în smartphone-uri, ceasuri inteligente sau alte aplicații de fitness. Formula matematică calculează apoi procente aproximative din grăsimea totală, apă, mușchi și densitatea osoasă. Dispozitivul inteligent salvează aceste date pentru ușurință de urmărire.

Ce valori sunt importante?

Mulți oameni depind de cântare biometrice pentru a măsura greutatea, grăsimea corporală, masa musculară, masa proteică și rata metabolică. Cele mai comune citiri includ următoarele:

  • Greutatea corporală totală;
  • indicele de masă corporală (IMC);
  • Procentul de grăsime corporală (BFP);
  • Masa grasa;
  • Masa fara grasime (FFM);
  • Apa totală din corp;
  • Rata metabolică bazală.

Aceste cifre pot ajuta la realizarea unei evaluări fiabile a progresului de sănătate și fitness în timp.

Factori care afectează precizia scalei

Cântarele biometrice pot oferi măsurători aproximative pentru greutatea și procentele de grăsime corporală. Deși aceste instrumente pot calcula cu precizie greutatea, cercetările arată că s-ar putea să nu determine cu exactitate compoziția corpului . Mai mulți factori afectează calculele BIA, inclusiv cei discutați mai jos.

Etnie

Precizia depinde de un set de ipoteze despre sex, proporția corpului, hidratare, densitatea corpului fără grăsimi, nivelul de antrenament și caracteristicile demografice. Acești factori pot varia în mare măsură între grupurile multietnice. Conform unui studiu din 2021, este posibil ca estimările tipice ale compoziției corporale să nu fie valabile pentru anumite populații etnice.

Obezitatea

Persoanele cu obezitate pot vedea rezultate subestimate ale masei de grăsime pe scale biometrice. Aceste persoane au un procent mai mare de hidratare FFM datorită spațiului extracelular extins în țesuturile adipoase. Acest lucru deformează factorul de hidratare utilizat pentru a calcula cifrele FFM. Eroarea crește odată cu creșterea indicelui de masă corporală (IMC).

Nivel de hidratare

Aportul de apă crește volumul corpului. De asemenea, poate reduce BIA prin diluarea temporară a concentrațiilor de ioni din sânge. Pe de altă parte, deshidratarea poate duce la calcule subestimate ale mușchilor și oaselor.

Modificări posturale

Un articol din 2022 a raportat că starea întinsă, așezată sau în picioare pentru perioade prelungite poate redistribui fluidele corporale . Acest lucru poate duce și la estimări greșite.

Cum să asigurați citiri exacte

Măsurătorile biometrice pot fi afectate de dimensiunea piciorului, lățimea piciorului și modul în care picioarele sunt îndoite în timp ce se află pe cântar. Urmați instrucțiunile producătorului cât mai îndeaproape posibil și utilizați aceste sfaturi pentru citiri mai consistente:

  • Așezați cântarul pe o suprafață tare.
  • Stați sau stați în picioare cel puțin 15 minute înainte de a utiliza o cântar.
  • Mențineți aceeași poziție pe cântar la fiecare utilizare.
  • Cântăriți în același moment al zilei.
  • Evitați să îndoiți picioarele în timp ce vă aflați pe cântar.

Considerații pentru utilizarea unei scale biometrice

Ușurința de a cântări la o cântar biometrică acasă este poate cel mai mare avantaj al său. Cu toate acestea, este doar un instrument util pentru a vă gestiona sănătatea.

O scară biometrică vă poate estima BFP, dar nu ține cont de modul în care este distribuită grăsimea corporală. De exemplu, o cântare nu poate identifica excesul de grăsime viscerală în abdomen sau grăsimea hepatică, oricare dintre acestea fiind asociată cu boli de inimă și diabet.

Alternative pentru măsurarea compoziției corporale

Alte metode neinvazive pot ajuta la completarea greutății și a compoziției corporale, pe lângă utilizarea unei cântar biometrice. Pentru mai multe informații, accesați https://active-keto-gummies-official.top/

Contents


Posted

in

by

Tags: